NOLS Wilderness First Aid

NOLS Wilderness First Aid

Posted on: December 21st, 2020 by lena

STF Grövelsjön Fjällstation är vår kursplats. Denna NOLS Wilderness Medcine kurs är 3 dagar och undervisas på svenska.

NOLS Wilderness Medicine (https://www.nols.edu/en/courses/wilderness-medicine/) första-hjälpenkurs fokuserar på friluftsrelaterade skador och sjukdomar. Vårt mål är att göra våra sjukvårdsscenarier så realistiska som möjligt. Vi varvar inom- och utomhus lektioner, demonstrationer och praktik hela tiden.

Kursmaterialet täcker bl.a. patientundersökning, ryggskador, skallskador, sårskötsel, muskel- och skelettskador, medvetslöshet, brännskador, behandlingsmetoder, allergier, nedkylning, värmerelaterade sjukdomar, Hjärt- och lungräddning, evakueringsbeslut och mycket mer. Se lista på alla ämnen i kursbeskrivningen. Vårt mål är att L-ABCDE och den fokuserade patientundersökningen ska sitta i märgen efter dessa dagar och att alla deltagare ska få självförtroende att göra sitt bästa om en olycka sker.

Här är länken till den detaljerade kursbeskrivningen med priser, avbokningsregler, boende mm. https://www.nols.edu/portal_media/wmi/course_files/WMI_21610_CourseDescription-RegistrationTravelLodging_C9xMFUt.pdf

Comments are closed.